Skip to main content

Acne

Acne is een veel voorkomend huidprobleem en kan ontstaan op verschillende lichaamsdelen, waaronder je gezicht, hals, borst en je rug. Gelukkig is acne goed te behandelen. 

Acne in het kort

Acne is een veel voorkomend huidprobleem, die in de volksmond ook wel (jeugd)puistjes worden genoemd. Het is een huidprobleem waarbij vooral mee-eters, rode vlekjes, bultjes en/of pijnlijke onderhuidse bulten aanwezig zijn.

Neem contact op

Resultaten van acne behandeling

Voor
Na
Voor
Na

De acne behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel.

De behandeling

Acne kan ontstaan door verschillende oorzaken, waardoor er ook verschillende behandelmogelijkheden beschikbaar zijn. Bij Pure Clinics wordt er altijd een uitgebreide huidanalyse uitgevoerd, waarbij er gekeken wordt naar leefstijl, productgebruik en de huidconditie. Hierna zullen wij samen met jou een behandelplan opstellen, waarbij we rekening houden met jouw wensen voor het gewenste resultaat.

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden:

 • Dieptereiniging: De huid wordt goed gereinigd met een huidreiniger, waarna alle onzuiverheden verwijderd worden door de huidtherapeut. Door een diepe reiniging van de huid voorkom je, dat er op korte termijn nieuwe ontstekingen optreden.
 • Chemische peelings: De peelings zorgen ervoor dat de talgproductie verminderd wordt en de huidschilfering versneld wordt. Door de effecten van de peeling zie je dat er minder talg klierbuisjes verstoppen en minder mee-eters en onzuiverheden ontstaan.
 • Productadvies en thuisadviezen. Het is belangrijk om ook thuis goede producten te gebruiken met actieve ingrediënten, zodat uw huid ook na de behandeling hersteld en verbeterd.

Nazorg

Direct na de behandeling zal je huid roodheid vertonen en na afloop van een dieptereiniging is het mogelijk dat er korstjes ontstaan door het verwijderen van de onzuiverheden. Laat het zoveel mogelijk met rust en krab er vooral niet aan! De korstjes zullen binnen een aantal dagen vanzelf genezen. Om optimale resultaten te bereiken, is het van belang om ook jouw thuisverzorging en leefstijl aan te passen. Onze huidtherapeuten adviseren jou hier uiteraard over.

Risico’s

De verschillende behandelingen brengen verschillende risico’s met zich mee. Bij een diepte reiniging is het risico erg laag. Bij een chemische peeling is het van belang dat de huid op het moment van de behandeling ongekleurd is om risico’s van pigmentverschuivingen uit te sluiten.

Wat kost een acne behandeling

Intake acnetherapie
30 minuten

€ 0,-

Acnetherapie dieptereiniging
30 minuten

€ 45,-

Acnetherapie dieptereiniging met peeling
30 minuten

v.a. € 55,-

Acnetherapie dieptereiniging met peeling
60 minuten

v.a. € 75,-

Bekijk gehele prijslijst

“Fijn geholpen en goede uitleg gekregen hoe ik mijn acne in de toekomst kan verminderen. Zeker een aanrader.”

Levi

Veel gestelde vragen over een acne behandeling

Hoe ontstaat acne?

Acne kan ontstaan door verschillende oorzaken:

 • Vette huid als gevolg van een verhoogde talgproductie;
 • Verstopte talgklier buisjes, door samenklonterende dode huidcellen en een verhoogde talgproductie;
 • De Propioni acnes bacterie zorgt voor het ontstaan van rode ontstoken bultjes die zich eventueel vullen met pus. (een bacterie die in meerdere mate gezien wordt bij mensen met acne.);
 • Onstabiele hormoonregulatie van het lichaam, voeding en stress kunnen verergering van acne geven.

Hoe krijg ik mijn acne weg?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om acne te verminderen:

 • Krab niet aan je puistjes om ontstekingen en littekens te voorkomen. 
 • Was je gezicht ‘s morgens en ‘s avonds met lauw water en een neutrale reinigingsgel.
 • Gebruik een ontsmettende lotion als je veel puistjes hebt.
 • Dep je gezicht voorzichtig droog.
 • Blijf af van rode puistjes.
 • Vermijd het veelvuldig gebruik van zuivelproducten.
 • Drink voldoende water.

Wat is de beste behandeling van acne?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, afhankelijk van jouw huid. Zo kan acne worden behandeld met dieptereiniging of chemische peelings. Bij dieptereiniging wordt de huid manueel gereinigd en onder andere mee-eters verwijderd met behulp van een dun, klein naaldje. Het doel van dieptereiniging is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen