Skip to main content

Beenvaatjes

Beenvaatjes zijn adertjes met een chronische verwijding als gevolg van verslapping van de vaatwand. Deze rode of blauwe vaatjes kunnen efficiënt behandeld worden bij Pure Clinics.

Beenvaatjes in het kort

Beenvaatjes zijn zichtbare bloedvaten in de benen die verslapt of uitgezet zijn. Ze worden ook wel spataderen genoemd. Veel voorkomende plekken van beenvaatjes zijn de bovenbenen, knieholtes en rond uw enkels of kuiten. Risicofactoren voor het ontwikkelen van beenvaatjes zijn onder andere hormoonschommelingen tijdens uw zwangerschap, een erfelijke aanleg of een staand beroep waarbij veel druk wordt uitgeoefend op de bloedvaatjes. Ondanks het feit dat beenvaatjes geen medische klachten geven, kan het cosmetisch storend zijn.

Neem contact op

Resultaten van beenvaten behandeling

Voor
Na

Zeer goed resultaat bereikt! Ik ben jullie dankbaar!

De beenvaatjes behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling en er zal gekeken worden of de vaatjes geschikt zijn voor een behandeling. Daarnaast zal de huidtherapeut je vertellen hoe de behandeling eruit zal zien en welk resultaat je mag verwachten. Uiteraard word je ook op de hoogte gebracht van mogelijke risico’s en gepaste nazorg. Ook je algemene gezondheid en medische achtergrond zal ter sprake komen tijdens het intakegesprek.

De behandeling

Met de Long Pulsed Nd:YAG 1064 nm laser kunnen gesprongen bloedvaatjes behandeld worden van 0.2 tot 0.6 mm doorsnede. Onze huidtherapeuten kunnen met de laser –

voor de bloedvaatjes door de huid heen, zonder de huid te beschadigen. De laser zoekt gericht naar het bloed in de haarvaatjes (oxyhemoglobine) en verwarmd vervolgens de vaatjes. Tijdens deze verwarming trekken de vaatjes samen in reactie op de beschadiging, waarna het lichaam de vaatjes vervolgens zelf opruimt. Tijdens de behandeling kun je enige warme prikjes ervaren en de sensatie van een elastiekje dat tegen jouw huid tikt. Dit gevoel zal tijdens de behandeling verminderd worden door de gekoelde tip van de laser, waardoor verdoving niet nodig zal zijn. De comfortabele koeling zal ervoor zorgen dat de warmtesensatie van de laserbehandeling afneemt.

Nazorg

Wanneer de behandeling is afgelopen wordt je huid extra gekoeld met coldpacks waardoor eventuele pijnsensatie snel verdwijnt. Je huid kan wat roder ogen en er kan sprake zijn van een lichte zwelling of blaarvorming bij hoge instellingen. Het is belangrijk om contact op te nemen met ons wanneer deze reactie zichtbaar wordt na de behandeling. Wanneer er blaarvorming of vervelling optreedt moet het gebied ingesmeerd worden met vaseline of antibiotica zalf tot de huid genezen is. De vaatjes kunnen lichtrood gekleurd zijn of paars blauw verkleuren. Deze verkleuring zal in de komende dagen na de behandeling afnemen. Afhankelijk van het herstelvermogen van jouw lichaam zullen de vaatjes in dikte en kleur afnemen. Dit proces kan enkele weken duren. – Na de behandeling mag je direct weer aan het werk, maar het is belangrijk dat je een versterkte doorbloeding voorkomt. Het is namelijk belangrijk dat het stollingsproces niet wordt opgeheven na de behandeling. Vermijd daarom minimaal 7 dagen na de behandeling de sauna, sporten als hardlopen en verwarmde baden. Gebruik bij voorkeur de eerste 48 uur na de behandeling geen alcohol.

Risico’s

Complicaties na de behandeling zijn zeldzaam. Roestbruine huidverkleuringen kunnen ontstaan na de behandeling door pigment uit het ijzer van het bloed dat in de huid trekt. Deze verkleuring kan na enkele maanden verdwijnen. Mocht het na een half jaar nog zichtbaar zijn, dan kan dit uiteraard behandeld worden. Daarnaast is het belangrijk dat de laserbehandeling enkel plaatsvindt op een huid die ongekleurd is. Dat houdt in dat de huid 6 weken voor de behandeling niet onbeschermd in aanraking mag zijn geweest met zonlicht of zelfbruinende middelen.

Wat kost een beenvaatjes behandeling

Intakegesprek

Gratis

Vaatlaser benen

vanaf € 75,-

NDYAG laserbehandeling gelaat

€ 50,-

NDYAG laserbehandeling neusvaten

€ 70,-

Bekijk gehele prijslijst

“Ik heb al een aantal jaar last van beenvaatjes die ik niet mooi vind. Ik wilde deze graag weg laten halen. Pure Clinics heeft mij geholpen mijn beenvaatjes heel erg te verminderen. Ik ben blij met het resultaat en raad Pure Clinics zeker aan!”

Rick

Veelgestelde vragen over een beenvaatjes

Hoe ontstaan beenvaatjes?

Beenvaatjes ontstaan als gevolg van de verwijding van bloedvaatjes of het niet meer goed functioneren van de kleppen in de grotere aderen. Doordat deze kleppen niet goed functioneren kan er een druk worden opgebouwd naar de kleinere vaatjes.

Hoe kunnen beenvaatjes behandeld worden?

Spataderen kunnen bij Pure Clinics goed behandeld worden door middel van IPL, ND-Yag laser of een combinatie van beide. De laser verwarmt de bloedvaten door middel van het laserlicht. Door de verwarming trekken de vaatjes samen in reactie op de beschadiging, waarna de vaatjes door het lichaam worden afgebroken en opgeruimd.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen