Skip to main content

Couperose

Couperose is een huidaandoening waarbij kleine bloedvaatjes in het gezicht en/of het decolleté zichtbaar zijn. Gelukkig is couperose goed te behandelen.

Couperose in het kort

Couperose is de aanwezigheid van kleine bloedvaatjes in het gezicht en mogelijk ook op het decolleté. De kleine vaatjes liggen net onder het huidoppervlak en zijn blijvend verwijd, waardoor ze altijd zichtbaar zijn en niet vanzelf weggaan. Couperose kan genetisch bepaald zijn, daarnaast spelen andere factoren een rol zoals blootstelling aan UV-licht en huidveroudering.

Neem contact op

Resultaten van couperose behandeling

Er zijn verschillende mogelijkheden om couperose te verminderen. De mogelijkheden worden samen met de huidtherapeute besproken tijdens een vrijblijvend intakegesprek. Het aantal behandelingen en het beste resultaat kan afhangen van welke behandeling het beste zal zijn voor jouw huid en het herstel van de huid na behandeling.

Voor
Na
Voor
Na

Zeer goed resultaat bereikt! Ik ben jullie dankbaar!

De couperose behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel.

De behandeling

Couperose kan ontstaan door verschillende oorzaken, waardoor er ook verschillende behandelmogelijkheden beschikbaar zijn. Bij Pure Clinics wordt er altijd een uitgebreide huidanalyse uitgevoerd. Hierna zullen wij samen met jou een behandelplan opstellen, waarbij we rekening houden met jouw wensen voor het gewenste resultaat.

Normaal gesproken gaan vaatjes open en dicht om het lichaam op temperatuur te houden, maar bij couperose zijn deze vaatjes beschadigd, waardoor ze constant open staan en er constant bloed doorstroomt. De vaatjes gaan niet vanzelf weg en worden daarom vaak als cosmetisch storend ervaren.

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden:

  • ND-Yag laser: Met de laser kunnen kleine bloedvaatjes verwijderd worden zonder de huid eromheen te beschadigen. De laser warmt de vaatjes op, waardoor de vaatjes zullen samentrekken als reactie op deze beschadiging. Het lichaam ruimt de vaatjes vervolgens zelf op. Gemiddeld zullen er 3 behandelingen nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. 
  • IPL behandeling: Door middel van de IPL wordt warmte afgegeven aan de oppervlakkige bloedvaatjes, waardoor de vaatwand wordt beschadigd. Het vat krijgt geen doorbloeding meer, hierdoor sterft het vat af en wordt het door het lichaam opgeruimd. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen.

Nazorg

Het resultaat verschilt per persoon en zal per behandeling worden bepaald. Na de behandeling kunnen de vaatjes donkerder gekleurd zijn. Het lichaam heeft tijd nodig, om de bloedvaten die behandeld zijn, op te ruimen. Hierdoor is het gewenste eindresultaat pas na 3-4 behandelingen zichtbaar.

Risico’s

De behandeling met zowel de ND-Yag als de IPL geeft een prikkelend, branderig gevoel. De huid kan wat roodheid vertonen en licht gezwollen zijn. Daarnaast kunnen er ook korstjes ontstaan. Binnen enkele uren tot dagen verdwijnt dit weer. Beide behandelingen kunnen enkel uitgevoerd worden op een huid die winterwit is om pigmentverschuivingen te voorkomen.

Wat kost een couperose behandeling

Vaatlaser

VANAF € 50,-

IPL behandeling

VANAF € 50,-

Bekijk gehele prijslijst

“Ik ben erg goed geholpen door Pure Clinics. Ik wilde graag van mijn rode adertjes af op mijn neus en wangen. Na 3 behandelingen was ik helemaal af van de adertjes. Ik ben erg tevreden met het resultaat.”

Freddie

Veelgestelde vragen over couperose

Kan je iets doen tegen couperose?

Couperose is het meest effectief te behandelen met behulp van een vaatlaser. Bij Pure Clinics gebruiken we de ND-Yag laser. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig met tussenpozen van 5-6 weken.

Hoe vaak is het nodig om te laseren met couperose?

Om couperose te verminderen zijn er gemiddeld 3 behandelingen nodig. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel. Na de behandelingskuur is het nodig om de laserbehandeling jaarlijks te herhalen om eventuele nieuwe vaatjes te verwijderen.

Kan couperose verdwijnen?

Couperose verdwijnt helaas niet vanzelf, maar kan goed behandeld worden. Vaak is er een genetische aanleg voor de ontwikkeling van vaatjes, waardoor onderhoudsbehandelingen nodig blijven.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen