Skip to main content

Pigment

Pigmentvlekjes of verkleuringen op je huid? Onze huidtherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van pigmentvlekken en zullen er alles aan doen om jouw huid weer glad te maken.

Pigment in het kort

Pigmentvlekken kunnen voorkomen op je handen, armen, decolleté of in je gezicht. Ze worden veroorzaakt door overmatige productie van pigment. Door uv straling kunnen pigmentvlekken snel toenemen. Maar ook door bepaalde medicatie, ontstekingen van de huid, rondom littekens of tijdens de zwangerschap kan pigment ontstaan.

Neem contact op

Resultaten van pigment behandeling

Er zijn verschillende mogelijkheden om pigmentvlekken te verwijderen. De mogelijkheden worden samen met de huidtherapeute besproken tijdens een vrijblijvend intakegesprek. Het aantal behandelingen en het beste resultaat kan afhangen van de huid, welke behandeling en het herstel van de huid na behandeling.

Voor
Na
Voor
Na

De pigment behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel. 

Het is belangrijk dat je minstens 4 weken voor de behandeling niet in contact bent geweest met de zon, zonnebank of zelfbruiners of dat je je huid goed beschermd hebt met minimaal factor 30. De huid mag tijdens de behandeling namelijk niet gebruind zijn.

De behandeling

Afhankelijk van jouw wensen en het pigmentprobleem bepalen we de meest geschikte methode voor jouw huid.

Er zijn verschillende behandelmogelijkheden:

  • Productgebruik: Bij Pure Clinics maken we gebruik van de productlijnen ZO Skin Health, Eminence Organic Skin Care, DMK, Skintech Pharma en La Roche Posay. Aan de hand van een huidscan kunnen onze huidtherapeuten jouw huidconditie in kaart brengen en adviseren welk product het beste op jouw pigmentprobleem aansluit. Op basis hiervan stellen wij een behandelplan op en geven wij adviezen voor thuisgebruik.
  • DMK: De werking van DMK is gebaseerd op huidaandoeningen die het gevolg zijn van een verstoring van de huidbarrière. De behandelingen van DMK zijn dan ook gericht om de gezondheid van de huid te verbeteren. Door middel van producten, die van nature door lichaamscellen worden herkend, wordt het evenwicht en de optimale werking van de huid hersteld. Naast de producten bevat DMK ook effectieve enzym maskers en peelings.
  • TCA peeling: Een TCA-peeling verdunt de huid met als doel het verwijderen van oppervlakkige huidlagen, zodat de huid egaliseert en pigmentvlekken oplichten. Door deze peeling wordt de huid geactiveerd om sneller af te schilferen, met als gevolg dat het pigment zal verdwijnen. De eerste dagen na de peeling zal de huid wat donkerder kleuren en vervolgens geleidelijk lichter worden. Gemiddeld zijn 1 tot 4 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te behalen. Daarnaast is het noodzakelijk om de ondersteunende producten van Skin Tech Pharma te gebruiken. Na de behandeling kun je een trekkerig en droog gevoel van de huid ervaren. Ook zal je huid na de behandeling roodheid vertonen.
  • IPL Lichttherapie: Wij maken gebruik van de Harmony XL Pro Laser. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Deze techniek maakt gebruik van een krachtige lichtflits. Met de IPL-behandeling worden pigmentvlekken heel doelgericht behandeld. Het pigment wordt geabsorbeerd waardoor de pigmentcellen uit elkaar vallen. Het lichaam ruimt dit vervolgens zelf op. Gemiddeld zijn er 3 behandelingen nodig. Na de behandeling kun je wat roodheid op de behandelde plek zien. Ook kan de pigmentvlek wat donkerder van kleur zijn, maar dit wordt geleidelijk lichter na de behandeling. De roodheid en eventuele zwelling verdwijnt binnen enkele uren.
  • Camouflagetherapie: Met camouflagetherapie kun je opvallende en storende pigmentvlekken verhullen. Ook depigmentatievlekken, vlekken waar pigment ontbreekt, zoals bij de huidaandoening vitiligo, kunnen geëgaliseerd worden. In onze kliniek maken wij gebruik van de productlijn Lycogel.

Risico’s

Bij pigmentbehandelingen is het belangrijk dat de huid op het moment van behandelen ongekleurd is. Wanneer het pigment door de zon geactiveerd is binnen 6 weken voor de behandeling is er een grote kans dat er nieuwe pigmentverschuivingen ontstaan.

Wat kost een pigment behandeling

PEELING

v.a. € 45,-

TCA peeling

v.a. € 150,-

IPL lichttherapie

v.a. € 50,-

Camouflagetherapie

v.a. € 100,-

Bekijk gehele prijslijst

“Ik heb altijd best veel pigmentvlekjes in mijn gezicht gehad. Ik vond dit erg vervelend en wilde hier graag wat tegen doen. Pure Clinics heeft mij hierbij geholpen en raadde mij een TCA peeling aan. Dit heeft erg geholpen en na 5 keer was mijn huid erg mooi en egaal van kleur.”

Danielle

Veel gestelde vragen over pigment

Wat kan ik doen tegen pigmentvlekken?

Pigmentvlekken gaan in de meeste gevallen niet vanzelf weg. Wel zijn ze goed te behandelen met bijvoorbeeld een peeling, laser- of IPL behandeling. Hiermee kunnen we de overproductie van pigmentcellen in de huid afbreken.

Waarom krijg ik pigmentvlekken?

Door overproductie van melanine kun je donkere vlekken op de huid krijgen. Melanine is het pigment dat jouw huid- en haarkleur bepaalt. De pigmentvlekken kunnen onder andere ontstaan door blootstelling aan UV, de zon. Ook heeft de hormoonhuishouding veel invloed op het ontstaan van pigmentvlekken.

Is pigment goed te behandelen?

Pigmentvlekken die in de opperhuid liggen, de bovenste huidlagen, zijn vaak goed te behandelen. Wanneer de huid geïrriteerd raakt of door hormonale invloeden als zwangerschap zijn pigmentvlekken wat moeilijker te behandelen. Onze huidtherapeuten kunnen je hier goed in adviseren.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen