Skip to main content

Acnetherapie

Acne is een aandoening van de talgklieren die veel voorkomt. Heb je last van acne? Wij informeren je graag over de mogelijkheden die er zijn voor jou tijdens een geheel vrijblijvend en gratis intakegesprek.

Waarom Pure Clinics

Specialist in huidproblemen en definitieve ontharing
De beste behandelmethoden en technieken
Onze huidtherapeuten zijn experts in hun vakgebied

Wanneer acnetherapie?

Acne komt vooral tot uiting op de delen van het lichaam waar veel talgfollikels voorkomen. Zoals in het gelaat, op de schouders, de borst en het bovenste deel van de rug. Wanneer de comedonen en ontstekingen voldoende gereduceerd zijn kunnen ook aanvullende therapieën zoals chemische peelings worden toegepast. Hiermee kan bijvoorbeeld overgebleven roodheid, pigmentatie en/of littekens behandeld worden.

Neem contact op

Resultaten acnetherapie

Voor
Na
Voor
Na

De behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel.

De behandeling

De behandeling van acne is per acne type verschillend. In aanvang ligt het accent van de behandeling vooral op het “schoon” maken van de huid. De huid wordt behandeld om comedonen (ook wel mee-eters genoemd) en ontstekingen te reduceren. En niet geheel onbelangrijk: een goed advies hoe en met welke producten de huid thuis te verzorgen. Ook kan er samengewerkt worden met de huisarts of dermatoloog als dat nodig is.

In het geval van acne, acnelittekens en hyperpigmentatie, zoals pigmentvlekken en zwangerschapsmasker kunnen er aanvullend peelings uitgevoerd worden. Hier krijg je uiteraard advies over tijdens het intakegesprek.

Behandelingen van acne bestaan onder andere uit:

  • Dieptereiniging: de huid wordt allereerst gereinigd met producten. Manueel worden mee-eters en puistjes geleegd.
  • Peelings: Deze bevorderen het afschilferen van de huid en activeren de vernieuwing van cellen in de hoornlaag. Hierdoor wordt de verdikte hoornlaag dunner zodat er minder talg verstoppingen ontstaan. Klik voor meer informatie over peelings.
  • Productadvies en thuisadviezen: gebruik van goede huidverzorgingsproducten kan heel veel uitmaken tijdens de behandeling van acne.

Nazorg

Na de behandeling is het van belang om verder te gaan. We geven je advies over hoe en met welke producten je de huid thuis kunt verzorgen. Ook kan er samengewerkt worden met de huisarts of dermatoloog als dat nodig is.

Risico’s

De acne kan na de behandeling tijdelijk verergeren, doordat er in het lichaam een opruimreactie geprikkeld kan worden. Mocht dit plaatsvinden, dan is het altijd tijdelijk. Daarna zal het resultaat van de behandelingen sneller zichtbaar worden.

Wat kost een acnetherapie behandeling?

Intake
acnetherapie
30 minuten

€ 0,-

Acnetherapie
dieptereiniging
30 minuten

€ 45,-

Acnetherapie
dieptereiniging met peeling
30 minuten

v.a. € 75,-

Acnetherapie
dieptereiniging
45 minuten

€ 55,-

Acnetherapie
dieptereiniging met peeling
45 minuten

v.a. € 85,-

Bekijk gehele prijslijst

“Fijn geholpen en goede uitleg gekregen hoe ik mijn acne in de toekomst kan verminderen. Zeker een aanrader.”

Levi

Veelgestelde vragen over acnetherapie

Wat is de beste behandeling van acne?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk, afhankelijk van jouw huid. Zo kan acne worden behandeld met dieptereiniging of chemische peelings. Bij dieptereiniging wordt de huid manueel gereinigd en onder andere mee-eters verwijderd met behulp van een dun, klein naaldje. Het doel van dieptereiniging is om ontstekingen te verminderen en littekenvorming te voorkomen.

Wat is acnetherapie?

Acnetherapie is een therapie die is ontwikkeld om vormen van acne (verhoogde talgproductie) in het gezicht of in de hals te bestrijden. De huidtherapeut reinigt de huid grondig en verwijdert onzuiverheden. De behandeling heeft als doel om de acne te verminderen en de huid weer te herstellen.

Welke verzekering vergoedt acnetherapie?

Pure Clinics wordt erkend door alle zorgverzekeraars. Alle huidtherapeuten zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. Voor de behandeling van acne in het gelaat is vaak een vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering mogelijk.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen