Skip to main content

Acnetherapie

Acne is een aandoening van de talgklieren die veel voorkomt. Heb je last van acne? Wij informeren je graag over de mogelijkheden die er zijn voor jou tijdens een geheel vrijblijvend en gratis intakegesprek.

Waarom Pure Clinics

Specialist in huidproblemen en definitieve ontharing
De beste behandelmethoden en technieken
Onze huidtherapeuten zijn experts in hun vakgebied

Wanneer acnetherapie?

Acne komt vooral tot uiting op de delen van het lichaam waar veel talgfollikels voorkomen. Zoals in het gelaat, op de schouders, de borst en het bovenste deel van de rug. Wanneer de comedonen en ontstekingen voldoende gereduceerd zijn kunnen ook aanvullende therapieën zoals chemische peelings worden toegepast. Hiermee kan bijvoorbeeld overgebleven roodheid, pigmentatie en/of littekens behandeld worden.

Neem contact op

Resultaten acnetherapie

Voor
Na
Voor
Na

De behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel.

De behandeling

De behandeling van acne is per acne type verschillend. In aanvang ligt het accent van de behandeling vooral op het “schoon” maken van de huid. De huid wordt behandeld om comedonen (ook wel mee-eters genoemd) en ontstekingen te reduceren. En niet geheel onbelangrijk: een goed advies hoe en met welke producten de huid thuis te verzorgen. Ook kan er samengewerkt worden met de huisarts of dermatoloog als dat nodig is.

In het geval van acne, acnelittekens en hyperpigmentatie, zoals pigmentvlekken en zwangerschapsmasker kunnen er aanvullend peelings uitgevoerd worden. Hier krijg je uiteraard advies over tijdens het intakegesprek.

Behandelingen van acne bestaan onder andere uit:

  • Dieptereiniging: de huid wordt allereerst gereinigd met producten. Manueel worden mee-eters en puistjes geleegd.
  • Peelings: Deze bevorderen het afschilferen van de huid en activeren de vernieuwing van cellen in de hoornlaag. Hierdoor wordt de verdikte hoornlaag dunner zodat er minder talg verstoppingen ontstaan. Klik voor meer informatie over peelings.
  • Productadvies en thuisadviezen: gebruik van goede huidverzorgingsproducten kan heel veel uitmaken tijdens de behandeling van acne.

Nazorg

Na de behandeling is het van belang om verder te gaan. We geven je advies over hoe en met welke producten je de huid thuis kunt verzorgen. Ook kan er samengewerkt worden met de huisarts of dermatoloog als dat nodig is.

Risico’s

De acne kan na de behandeling tijdelijk verergeren, doordat er in het lichaam een opruimreactie geprikkeld kan worden. Mocht dit plaatsvinden, dan is het altijd tijdelijk. Daarna zal het resultaat van de behandelingen sneller zichtbaar worden.

Wat kost een acnetherapie behandeling?

Intake
acnetherapie
30 minuten

€ 0,-

Acnetherapie
dieptereiniging
30 minuten

€ 45,-

Acnetherapie
dieptereiniging met peeling
30 minuten

v.a. € 75,-

Acnetherapie
dieptereiniging
45 minuten

€ 55,-

Acnetherapie
dieptereiniging met peeling
45 minuten

v.a. € 85,-

Bekijk gehele prijslijst

“Fijn geholpen en goede uitleg gekregen hoe ik mijn acne in de toekomst kan verminderen. Zeker een aanrader.”

Levi

Veelgestelde vragen over acnetherapie

Wat is acnetherapie?

Acnetherapie is een therapie die is ontwikkeld om problemen van de huid die gerelateerd zijn aan acne in het gezicht, hals en rug te bestrijden. Denk hierbij aan, een vette huid, ontstekingen, mee-eters, verhoogde talgproductie, kapotte huid barrière, acne littekens etc.

Wat is de beste behandeling van acne?

Afhankelijk van de huid zal er een behandelplan worden opgesteld door de huidtherapeut die kan bestaan uit verschillende behandelingen. Een behandelplan bestaat vaak uit peelings, een diepte reiniging of een combinatie van beide therapieën. Wanneer er voornamelijk acne littekens aanwezig zijn, wordt dit behandeld met de Skinpen.

Wordt een acnebehandeling vergoed?

Ja, u kunt in aanmerking komen voor een vergoeding van de acnebehandeling indien u aanvullend verzekerd bent. Bovendien zijn alle huidtherapeuten aangesloten bij het kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten.

Is één behandeling voldoende?

Nee, één behandeling is niet voldoende. Vooral in het begin zullen er meerdere behandelingen nodig zijn om de acne onder controle te krijgen. Afhankelijk van de acne gradatie zal samen met de huidtherapeut een behandelplan worden opgesteld.

Ontstaat acne door ongezond eten?

Een mogelijke oorzaak voor het ontstaan van acne is voeding. Met name wanneer er dagelijks ongezond en/ of zuivel wordt gegeten. Dit betekent niet dat je nooit eens ongezond kan eten of nooit meer zuivel kan eten, maar eet dit beperkt, vooral wanneer u hier acnegevoelig voor bent.

Staat het ontstaan van acne in verband met een slechtwerkend darmstelsel?

Wanneer er sprake is van gevoelige darmen of een slechtwerkend darmstelsel en u moeite heeft met het verteren van voedsel, kan zich dit via de huid gaan uitscheiden wat zich uit in acne. Heeft u hier last van? Twijfel niet en maak een afspraak bij onze orthomoleculair therapeut. Zij kan u alles vertellen over het verband van voeding en acne en de juiste supplementen adviseren, zoals bijvoorbeeld omega 3.

Klopt het dat je in de zomermaanden meer last kan hebben van puistjes?

Ja, dit is zeker mogelijk. Tijdens de vochtige zomermaanden hebben mensen last van een vettere huid en/ of meer verstopte poriën, dat leidt tot ontstekingen. Vooral in deze maanden is het belangrijk om producten te gebruiken die een overtollige talgproductie en/ of verstopte poriën voorkomen. Bij Pure Clincs bent u altijd welkom voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen