Skip to main content

Bindweefselmassage

Een echte workout voor je huid? Dat is een bindweefselmassage. Het zorgt voor een betere doorbloeding van je huid, verbetert de opname van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen in je huid. Daarnaast kan het zeer goed worden ingezet voor vermindering van rimpels, littekens en fijne lijntjes.

Waarom Pure Clinics

Specialist in huidproblemen en definitieve ontharing
De beste behandelmethoden en technieken
Onze huidtherapeuten zijn experts in hun vakgebied

Wanneer een bindweefselmassage?

Bindweefselmassage kan je zien als een soort ‘fitness voor de huid’. Het doel van de behandeling is het verbeteren van de conditie van uw huid. Het mooie van een bindweefselmassage is dat direct na de eerste behandeling al resultaat te zien is, denk hierbij aan een frissere uitstraling. Dit komt doordat de doorbloeding wordt gestimuleerd, waardoor fijne lijntjes minder zichtbaar worden en er een prachtige gezonde glans ontstaat.

Neem contact op

De behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel.

De behandeling

Bindweefselmassage stimuleert de huiddoorbloeding. Hierdoor wordt de huid aangezet om collageen en elastine vezels aan te maken. Dit zorgt voor een verbetering van de huidstructuur. Door de huid goed te doorbloeden is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels of verklevingen ontstaan. Door de bindweefselmassage zullen verklevingen verwijderd worden doormiddel van het masseren van de diepere huidlagen. Daarnaast wordt door bindweefselmassage ook de circulatie in de huid verbeterd en hierdoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd.

Tijdens de behandeling kunt u lichte pijn ervaren!

Door de massage in kuurverband toe te passen, wordt de werkzaamheid verhoogd. Eén behandelsessie duurt 30 minuten en je hebt 6 sessies nodig, steeds 1 sessie per week. Na het kuurverband kan om de 4 weken een onderhoudsbehandeling toegepast worden om zo het gewenste resultaat te behouden.

Nazorg

De huid kan na de behandeling gevoelig zijn of wat beurs aanvoelen. Deze reactie trekt na enkele uren weg. Naast bovengenoemde reacties kan slaap, warmte, hoofdpijn, tintelende handen of voeten optreden. Dit zijn zeer positieve en welkome reacties. Het betekent dat het lichaam geactiveerd is. Wij raden aan om veel water te drinken na de behandeling om de afvalstoffen zo goed mogelijk af te voeren.

Adviezen

– 24 uur geen alcohol voor en/of na de behandeling

– U mag een half uur voor de behandeling 500 – 1000 mg paracetamol innemen

– Zonder make-up komen naar de behandeling

– Gebruik tijdens en na de kuur ondersteunende anti-aging producten om uw huid te verstevigen

Wat kost een bindweefselmassage?

Intake
bindweefselmassage 30 minuten

€0,-

Bindweefselmassage
Losse behandeling 45 minuten

€ 60,-

Bindweefselmassage
5 behandelingen + 1 gratis

€ 300,-

Bekijk gehele prijslijst

Veelgestelde vragen over bindweefselmassage

Hoe werkt een bindweefselmassage?

Bindweefselmassage wordt uitgevoerd in de dieper gelegen huiddelen. Het stimuleert de huiddoorbloeding. Hierdoor wordt de huid aangezet om collageen en elastine vezels aan te maken. Dit zorgt voor een verbetering van de huidstructuur. Door de huid goed te doorbloeden is de huid ook beter in staat om voedingstoffen op te nemen. Bij een slechte doorbloeding kunnen o.a. rimpels of verklevingen ontstaan. Door de bindweefselmassage zullen verklevingen verwijderd worden doormiddel van het masseren van de diepere huidlagen. Daarnaast wordt door bindweefselmassage ook de circulatie in de huid verbeterd en hierdoor wordt de huidconditie geoptimaliseerd.

Is een bindweefselmassage veilig en doet het pijn?

De behandeling is veilig. Het kan voorkomen dat iemand heftig reageert op de massage, de huid wordt dan rood. Ook kan de massage als onprettig en zelfs pijnlijk ervaren worden.

Wat zijn de voordelen van een bindweefselmassage?

  • Stimuleren huiddoorbloeding
  • Aanmaak collageen & elastine
  • Bevordering celdeling
  • Verbetering huidconditie
  • Verbetering van de opname van ingrediënten in de huid
  • Preventief tegen rimpels
  • Verbetering huidstructuur
  • Vermindering van littekens

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen