Skip to main content

Camouflagetherapie

Heb je last van storende vlekjes of plekjes in uw gezicht of op het lichaam? Met camouflagetherapie neem je daar afscheid van.

Waarom Pure Clinics

Specialist in huidproblemen en definitieve ontharing
De beste behandelmethoden en technieken
Onze huidtherapeuten zijn experts in hun vakgebied

Wanneer camouflagetherapie?

Camouflage wordt toegepast om kleurverschillen van de huid tijdelijk te verbergen met behulp van een camouflagecrème. Ook bij minder opvallende huidkleurverschillen, bijvoorbeeld wanneer jouw huid een onrustig beeld vertoont door rode bultjes, pigmentvlekjes of couperose kun je camouflage toepassen.

Neem contact op

De behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel.

De behandeling

Uit een breed pallet aan kleuren kies je samen met de huidtherapeut een kleur of kleurencombinatie die jouw normale huidteint zo dicht mogelijk benadert. Vervolgens krijg je een crème die je dagelijks zelf kunt aanbrengen. De crème is huidvriendelijk. De huidtherapeut leert je hoe je de crème op natuurlijke wijze kan aanbrengen, zodat je je de hele dag beschermd en zeker voelt. Ook krijg je advies over de manier waarop je de crème het beste kunt fixeren en weer kunt verwijderen.

Nazorg

Na de behandeling is het van belang om verder te gaan. Het merk Lycogel adviseren wij voor een natuurlijke dekking van lichte huidkleurverschillen zoals: gevoelige en onzuivere huiden, blauwe kringen onder de ogen, rode vlekjes, couperose of rest-acné. Lycogel dekt beter dan een normale foundation, terwijl de poriën niet verstopt raken. De huid blijft ‘ademen’. Daarnaast kalmeert Lycogel de huid en helpt ontstekingen uitdoven. Tevens bevat Lycogel SPF 30, een goede bescherming voor zonlicht. Dit maakt deze camouflage zeer geschikt voor toepassing na een huidtherapeutische behandeling als de huid zich moet herstellen. Uiteraard kunnen zowel vrouwen als mannen camouflagecrème gebruiken.

Risico’s

De camouflageproducten zijn speciaal voor een gevoelige/zieke huid samengesteld en zijn hypoallergeen. De camouflage bevat een zonnefilter zodat de huid extra beschermd wordt tegen de zon.

Wat kost een camouflagetherapie behandeling?

Intake
camouflage therapie 30 minuten

€0,-

Eerste afspraak
camouflage therapie 30 minuten

v.a. € 100,-

Camouflage producten

€ 95,-

Bekijk gehele prijslijst

“Ik had last van een pigmentvlek die niet weg ging. Ik vind het onnodig om hem te laten laseren, maar zou hem soms toch minder op willen laten vallen. Camouflagetherapie heeft hier goed bij geholpen!”

Dilara

Veelgestelde vragen over camouflagetherapie

Wat is camouflagetherapie?

Camoufleren is het tijdelijk verbergen van huidkleurverschillen met behulp van camouflagecrème. Ook bij minder opvallende huidkleurverschillen, bijvoorbeeld wanneer uw huid een onrustig beeld vertoont door rode bultjes, pigmentvlekjes of couperose kunt u camouflage toepassen.

Hoe werkt camouflagetherapie?

Camouflagetherapie wordt toegepast om verschillen in de kleur van de huid minder zichtbaar te maken. Hierbij gaat het vaak om pigment, littekens, vaatafwijkingen, brandwonden of acne. Pure Clinics gebruikt voor de camouflage van de huid het productmerk Lycogel.

Welke verzekering vergoedt camouflagetherapie?

Pure Clinics wordt erkend door alle zorgverzekeraars. Alle huidtherapeuten zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. De meeste camouflage behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen