Skip to main content

Elektrische epilatie

Heb je last van ongewenste haargroei en wil je niet meer scheren, epileren of harsen? Met elektrisch epileren neem je daar afscheid van.

Waarom Pure Clinics

Specialist in huidproblemen en definitieve ontharing
De beste behandelmethoden en technieken
Onze huidtherapeuten zijn experts in hun vakgebied

Wanneer elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is een effectieve methode om ongewenste haargroei in het gezicht en op het lichaam permanent te verwijderen. Elektrische epilatie wordt meestal toegepast bij witte, grijze, rossige en blonde haren in het gezicht, die niet behandeld kunnen worden met laserontharing.

Neem contact op

De behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Daarnaast kijken we naar de ongewenste haren en vragen we uw gezondheid uit. Hierna zal de eerste behandeling gepland worden. Het te behandelen gebied wordt eerst schoongemaakt. Vervolgens zal haartje voor haartje behandeld worden, waarbij de haren direct verwijderd worden. Na de behandeling wordt uw huid gekoeld en wordt er een verzachtende aloë vera gel aangebracht.

De behandeling

Elektrische epilatie is een manier om ongewenste haargroei definitief te verwijderen. Dit wordt gedaan door middel van stroom. Er wordt gewerkt met een dunne naald. Door verhitting van de naald en daarbij ook de voedingsbodem van de haarfollikel zal de haar niet meer terug kunnen groeien. Na iedere behandeling worden de haren dunner en zwakker, tot ze definitief verwijderd zijn.

Resultaat en nazorg

Na de behandeling kan de huid wat roodheid vertonen. Ook kan het zijn dat rondom de haartjes die verwijderd zijn wat zwelling is ontstaan. Dit moet binnen enkele uren weer weg trekken. We adviseren u om thuis nog minstens een half uur na te koelen om de eventuele zwelling en roodheid te doen wegtrekken. Aan het begin van het behandeltraject zal er regelmatig behandeld worden. Later zal een onderhoudsbehandeling voldoende zijn.

Risico’s

Elektrisch ontharen is geheel veilig voor uw huid en brengt geen gezondheidsrisico’s met zich mee. Kort na de behandeling kan het behandelde gebied een beetje rood en gezwollen zijn. Dit trekt na enkele uren weer weg. Na de behandeling mag u koelen als dat nodig is.

Wat kost elektrisch ontharen?

Intake
Elektrische epilatie
30 minuten

€ 0,-

Elektrische epilatie
30 minuten

€ 60,-

Elektrische epilatie
45 minuten

€ 80,-

Elektrische epilatie
60 minuten

€ 100,-

Bekijk gehele prijslijst

“Ideaal voor het weg krijgen van haartjes. Ze zijn heel hygiënisch, luisteren goed en denken met je mee.”

Lusy

Veelgestelde vragen over elektrische epilatie

Wat is het verschil tussen elektrische epilatie en laser ontharen?

Laser ontharen kan alleen uitgevoerd worden bij donker gepigmenteerde haren. De laser die wordt gebruikt voor het laser ontharen werkt op pigment. Als pigment afwezig is in de haar zoals bij witte, grijze, rode of blonde haren kan de laser deze haar niet zien en zal deze ook niet kunnen behandelen. In tegenstelling tot de laser kunnen deze haren wel worden behandeld door middel van elektrische epilatie. Daarnaast werkt de laser met een laserstraal die in de huid reageert op pigment. Het pigment in de voedingsbodem van de haarfollikel wordt verhit en zal uiteindelijk afgebroken worden door het lichaam. Bij elektrische epilatie wordt er een dun naaldje in het haarzakje geschoven. Deze geeft stroom af en daardoor wordt de voedingsbodem verhit en uiteindelijk vernietigd.

Wordt elektrische epilatie vergoed?

Ja, mits het gaat om overbeharing in het gezicht dat u wilt behandelen. Overbeharing op andere gebieden van het lichaam wordt niet vergoed door uw verzekeraar. In uw polis kunt u teruglezen of u in aanmerking komt voor een vergoeding. De behandeling wordt vaak gedeeltelijk of geheel vergoed door uw zorgverzekeraar. Voor meer vragen hierover kunt u terecht bij uw zorgverzekering.

Is de behandeling pijnlijk?

Elektrisch ontharen kan een beetje branderig en onaangenaam aanvoelen. Dit is doorgaans wel goed te verdragen. Voor het starten van de behandeling bepalen we het pijnpunt. Hierbij kijken we naar welke warmte frequentie voor u te verdragen is.

Het is een behandeling die als gevoelig kan worden ervaren, maar dit is erg afhankelijk van uw pijngrens. Voor de behandeling is het mogelijk om paracetamol in te nemen, om zo de scherpe randjes weg te nemen. Daarnaast is het ook mogelijk om op recept van de huisarts verdovende Emla crème aan te brengen voor de behandeling, voor een comfortabelere ervaring.

Mag ik de haren zelf verwijderen tussen de behandelingen door?

Tussen de behandelingen door is het de bedoeling dat u de haren er niet uit trekt. Dit betekent dus niet epileren, waxen, harsen of uitplukken. U mag de haren wel scheren of knippen. Let er wel op dat de haren op de dag van de behandeling lang genoeg zijn om te pakken met een pincet. Dit betekent voor de meeste mensen dat de haren 3-5 dagen voor de behandeling niet meer verwijderd mogen worden.

Welke lichaamsbeharing kan met elektrisch ontharen verwijderd worden?

Elektrisch ontharen is een behandelmethode die voornamelijk wordt toegepast bij kleine gebieden. Hierbij kunt u denken aan het gezicht. Waar laserontharing vaak alleen geschikt is voor donkere haren biedt elektrische epilatie een uitkomst. De lichte haren met te weinig pigment voor de laser kunnen door middel van elektrische epilatie verwijderd worden. Denk hierbij aan blonde, grijze, witte en rossige haarkleuren.

Welke verzekering vergoed elektrisch epileren?

Pure Clinics wordt erkend door alle zorgverzekeraars. Alle huidtherapeuten zijn aangesloten bij het kwaliteitsregister Paramedici en lid van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten. De meeste behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Dit is afhankelijk van een aanvullend verzekeringspakket. Vraag je zorgverzekeraar naar de polisvoorwaarden.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen