Skip to main content

HIFU

Last van fijne lijntjes of rimpels? Of heb je slappe oogleden of wallen? Dan is een HIFU behandeling iets voor jou! Een liftende huid behandeling, zonder chirurgische ingreep en zonder herstelperiode. 

Waarom Pure Clinics

Specialist in huidproblemen en definitieve ontharing
De beste behandelmethoden en technieken
Onze huidtherapeuten zijn experts in hun vakgebied

Wanneer een HIFU behandeling?

De gouden standaard onder de huid lifting en rimpelvermindering: HIFU. Een High Intensity Focused Ultrasound behandeling heeft een liftende en verstrakkende werking op de huid. HIFU werkt op 3 huidlagen; de opperhuid, de diepe dermale laag en fibromusculaire laag. Het weefsel wordt verhit, waardoor nieuwe collageen aanmaak wordt gestimuleerd. Hierdoor ontstaat een liftend effect van de huid, terwijl de opperhuid niet wordt beschadigd.

Neem contact op

De behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel.

De behandeling

Nadat de huid gereinigd en ontsmet is, wordt er een dun laagje gel aangebracht op de huid. De behandelkop maakt steeds kortdurend contact met uw huid. De behandeling zelf is niet geheel pijnloos, maar is goed te verdragen en zal ongeveer 30-45 minuten duren. Als afsluiting wordt een intensief hydraterend en herstellend serum aangebracht.

Nazorg

Uw huid kan wat rood zijn, maar dit trekt binnen enkele uren weg. Eventuele zwelling zal binnen ongeveer 48 uur wegtrekken. Ook kan uw huid wat meer gevoelig zijn, wat aanduidt dat de behandeling effectief is geweest. De eerste 12 uur na de behandeling is het raadzaam om make-up te vermijden, 24 uur geen sauna of sportactiviteiten ondernemen en 2 weken niet onder de zonnebank of in direct zonlicht komen. Belangrijk is om zowel extreme kou als hitte te vermijden.

Risico’s

Iedere cosmetische ingreep kent risico’s zoals een allergische reactie of een infectie. Gelukkig zijn de risico’s zeer minimaal bij deze behandeling. De nazorg adviezen die de huidtherapeut je na de behandeling geeft, zijn echter wel zeer belangrijk om op te volgen.

Het resultaat

Eén behandeling is voldoende om het effect van collageen vernieuwing op gang te brengen. Het beste resultaat wordt zichtbaar na 3-4 maanden en zelfs tot 6 maanden worden nog verbeteringen waargenomen. Voor het optimale resultaat raden wij 2 behandelingen per jaar nodig.

Wat kost een HIFU behandeling?

Intake huidverstrakking
30 minuten

€ 0,-

Huidverstrakking
HIFU ogen

€ 100,-

Huidverstrakking
HIFU wangen

€ 100,-

Huidverstrakking
HIFU hals

€ 100,-

Huidverstrakking
HIFU wangen en ogen

€ 200,-

Huidverstrakking
HIFU gehele gelaat

€ 400,-

Bekijk gehele prijslijst

“Wauw! Na de HIFU behandeling was het resultaat al meteen zichtbaar. Mijn huid voelde direct strakker aan. ”

Laura

Veelgestelde vragen over HIFU

Hoe lang werkt een HIFU behandeling?

Het beste resultaat wordt zichtbaar na 3-4 maanden en zelfs tot 6 maanden worden nog verbeteringen waargenomen.

Hoe vaak is een HIFU behandeling nodig?

Voor het optimale resultaat raden wij 2 behandelingen per jaar aan.

Doet een HIFU behandeling pijn?

De meeste patiënten ervaren geen pijn, maar beschrijven het wel als een beetje onaangenaam. Een lokale stijging van de lichaamstemperatuur wordt gevoeld omdat de ultrasound warmte produceert. Onze huidtherapeute kan de instellingen tijdens de behandeling aanpassen als de pijn te groot is. Na de behandeling wordt er soms een beurs gevoel ervaren, wat binnen een week weer zal wegtrekken. Dit is aan de buitenkant niet zichtbaar.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen