Skip to main content

Laser ontharen

Wil je nooit meer scheren, epileren of harsen? Pure Clinics is dé specialist op het gebied van defitinief ontharen. Wij werken met de beste laser van dit moment: de Soprano ICE Platinum.

Waarom Pure Clinics

Specialist in huidproblemen en definitieve ontharing
De beste behandelmethoden en technieken
Onze huidtherapeuten zijn experts in hun vakgebied

Wanneer laser ontharen?

Stoor je je aan overbeharing of heb je last van (scheer)irritatie? Wil je een mooie, gladde huid zonder overmatige haargroei? Dan is definitief ontharen iets voor jou. Laser ontharen vernietigt de haren definitief door ze bij de bron aan te pakken, namelijk het haarzakje. Wij laseren ongewenste haren weg met de beste laser die er op dit moment is: de Soprano Laser. Pure Clinics is gespecialiseerd in de nieuwste technologie op het gebied van laserontharing.

Neem contact op

Resultaten laser ontharen

Voor
Na
Voor
Na

Ideaal voor het weg krijgen van haartjes. Ze zijn heel hygiënisch, luisteren goed, en denken met je mee. Zag al na 1 behandeling resultaat.

Behandeltraject bij laser ontharen

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel. 

We maken foto’s waarin de conditie van jouw huid in beeld wordt gebracht. Zodra je besluit de behandeling te gaan doen, dan worden jouw gegevens vastgelegd om de voortgang te kunnen volgen.

De behandeling

Het is belangrijk dat je op de dag van de behandeling geen crèmes, deodorant, lotions, make-up of andere cosmetica aanbrengt op het te behandelen gebied. In principe kom je geschoren naar de afspraak. Indien nodig scheert de huidtherapeut nog even na. Je krijgt altijd een beschermende bril op tijdens de laserbehandeling. 

Voordat we beginnen met laseren, brengen wij een verkoelende gel aan op het gebied. Hierna kunnen we beginnen. De Soprano laser maakt gebruik van twee technieken; de in-motion techniek en de pulse techniek. Met de in-motion techniek wordt de laserkop bewogen over de huid. Op deze manier warmt de huid langzaam op en wordt de energie geleidelijk verdeeld. Hierdoor zal de behandeling comfortabeler aanvoelen.

Nazorg

Na de behandeling is het mogelijk dat de huid wat roodheid vertoont en kan het warm aanvoelen. Dit trekt gewoonlijk dezelfde dag nog weg. Het is van belang dat je 48 uur na de behandeling warmtebronnen vermijdt. Dit houdt in: geen sauna bezoeken, niet te heet douchen en niet te intensief sporten. Tijdens jouw lasertraject mag je de haren niet epileren, harsen of waxen. Ook is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen zonlicht. Draag dus altijd een goede zonnebrand met minimaal SPF factor 30. Daarnaast liever geen zelfbruiningsproducten gebruiken. Na ongeveer 2 weken zullen de haartjes uitvallen.

Risico’s

Iedere cosmetische ingreep kent risico’s zoals een allergische reactie of een infectie. Gelukkig zijn de risico’s zeer minimaal bij deze behandeling. Wanneer je de huid tenminste 7 dagen voor en 7 dagen na de behandeling beschermd tegen zonlicht door middel van beschermende kleding of een zonnebrandproduct, verklein je de kans op pigmentvlekken aanzienlijk.

Wat kost een laser ontharen behandeling?

Op dit moment krijg je 20% korting bij onze laserbehandelingen (m.u.v. gezicht). Bekijk de prijslijst voor de actuele prijzen.

Gezicht

VANAF € 50,-

Oksels

€ 65,-

Bikini geheel

€ 125,-

Bikinilijn

€ 75,-

Bekijk gehele prijslijst

“Fijne laserbehandelingen gehad zonder pijn en na een paar behandelingen al bijna helemaal haarvrij! Een professionele salon met leuk personeel waar je altijd een praatje mee kan maken.”

Dion

Veelgestelde vragen over laser ontharen

Doet laser ontharen pijn?

Laser ontharen bij Pure Clinics is net als bij andere praktijken niet geheel pijnloos. Bij Pure Clinics laseren wij met de Soprano Laser. De Soprano laser zorgt ervoor dat het pigment wat zich bevindt in het haarzakje geabsorbeerd wordt. Het pigment wordt omgezet in warmte waardoor de haarwortel definitief vernietigd wordt. De vernietiging van de haarwortel door middel van warmte is voelbaar in de vorm van een naalden prikje. Het prikje trekt direct weer weg en in combinatie met het koelelement in de laserkop zorgt dit ervoor dat de laserbehandeling goed te verdragen is.

Is laser ontharen veilig?

Laserontharing is volkomen veilig, mits het op de juiste manier én door een HBO gediplomeerde huidtherapeut wordt uitgevoerd. Bij Pure Clinics wordt er gewerkt vanuit een protocol waarin de veiligheid met het werken van de Soprano Laser staat beschreven. Ondanks laser ontharen veilig gebeurt, kunnen zich normale huidreacties voordoen na een laserbehandeling, zoals: roodheid, zwelling, een branderig gevoel en warmte. Deze huidreacties zijn van korte duur en vaak veel minder irriterend dan het scheren of harsen.

Komen de haren na het lasertraject nooit meer terug?

Wanneer een haarzakje vernietigd wordt door de laser kan hier geen nieuwe haar meer uit groeien. Dit betekent alleen niet dat er een haarreductie van 100% behaald zal worden. Dit heeft te maken met het feit dat zich onder de huid slapende haarzakjes bevinden welke actief kunnen worden op het moment dat er bijvoorbeeld sprake is van hormoonschommelingen tijdens een zwangerschap of de overgang. Ook kan bepaalde medicatie zorgen voor het actief maken van de slapende haarzakjes. Om deze reden zal er een haarreductie van 70-80% worden behaald, echter verschilt dit per persoon.

Is laseren ook mogelijk bij mannen?

Ook voor mannen is laseren een geschikte behandeling om zo van de haren af te komen.

Hoe lang duurt een laserbehandeling?

Hoe lang een laserbehandeling duurt, is afhankelijk van het (aantal) gebied(en) op de huid dat gelaserd wordt. Een laserbehandeling van de bovenlip duurt ongeveer 10 minuten, terwijl een behandeling van de rug ongeveer 30 tot 45 minuten duurt.

Hoeveel laserbehandelingen zijn er nodig?

Er zijn gemiddeld acht tot tien behandelingen nodig om de haren definitief te verwijderen, met een tussenpozen van 4 tot 6 weken, afhankelijk van het te behandelen gebied. Echter verschilt dit per persoon omdat de haargroei per persoon verschillend is en afhankelijk is van onder andere de hormoonhuishouding, bepaalde medicatie, de overgang of andere factoren.

Mag je deodorant en/of bodylotion gebruiken na de behandeling?

Er wordt geadviseerd tot 24 uur na de behandeling geen deodorant of bodylotion aan te brengen op de gelaserde gebieden. Dit omdat de warmte die tijdens de laserbehandeling de huid wordt ingebracht ook weer de huid uit moet. Wanneer er direct na de behandeling deodorant of bodylotion aan wordt gebracht kan de warmte de huid niet uit en kan er irritatie ontstaan.

Moet er geschoren worden voorafgaand aan de behandeling?

Ja, op het moment van de afspraak is het de bedoeling dat de gebieden die gelaserd worden zijn geschoren. Wanneer de huidtherapeuten namelijk de gebieden droog moeten scheren, kan dit irritatie geven aan de huid en tevens kan het zorgen voor meer reactie na de behandeling, zoals roodheid of een branderig gevoel.
Echter moet u de haren wel laten staan wanneer u op intakegesprek komt voor de laserbehandeling. Zo kunnen de huidtherapeuten de haarkleur beoordelen en is er een juiste referentie om te gebruiken als vergelijkingsmateriaal.

Kan je tijdens het behandeltraject op vakantie naar een zonnige bestemming?

Ja dit kan, mits u de bijbehorende adviezen en regels, die tijdens het intakegesprek toegelicht worden, op een juiste manier naleeft.
Namelijk:

  • 7 tot 10 dagen voor en na de laserbehandeling mag er geen blootstelling aan uv-straling zijn.
  • Om de 2 uur insmeren met SPF 50

Kan een laserbehandeling ook toegepast worden bij lichte haren?

Omdat een laserbehandeling alleen uitgevoerd kan worden bij gepigmenteerde haren is het helaas niet mogelijk om blonde of grijzen haren te behandelen met de laser. Echter is er naast het laseren een andere ontharingsmethode die wel geschikt is voor het behandelen van blonde en grijze haren, namelijk elektrische epilatie. Dus twijfel niet en maak gerust een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek!

Wordt een laserbehandeling vergoed?

Ja en nee. Wanneer u zich stoort aan de overbeharing in het gezicht, zoals bijvoorbeeld de bovenlip of de kin, wordt dit vergoed, indien u aanvullend verzekerd bent. Wanneer u zich stoort aan de overbeharing op het lichaam, zoals oksels, bikinilijn of (gehele) benen, dan wordt dit helaas niet vergoed. Kortom, een laserbehandeling wordt alleen vergoed bij overbeharing in het gezicht, mits u aanvullend verzekerd bent. Echter geldt dit alleen voor vrouwen.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen