Skip to main content

Orthomoleculaire therapie

Huidklachten zijn vaak het gevolg van een proces wat binnen in ons lichaam niet goed verloopt. Dit kan leiden tot verschillende uiterlijke problemen zoals acne, psoriasis, eczeem, rosacea of een doffe/futloze huid. Herken je dit? Als huidtherapeut en orthomoleculair specialist kunnen we je hierbij helpen.

Waarom Pure Clinics

Specialist in huidproblemen en definitieve ontharing
De beste behandelmethoden en technieken
Onze huidtherapeuten zijn experts in hun vakgebied

Wanneer orthomoleculaire therapie?

Veel huidproblemen worden veroorzaakt door toxische stoffen die via de huid worden uitgescheiden, maar ook door bijvoorbeeld door hormonale verstoring of voedingsintoleranties. Dit kan leiden tot verschillende uiterlijke problemen, denk aan acne, psoriasis, eczeem, rosacea of een doffe/futloze huid. De huid is namelijk een spiegel van onze gezondheid. Wij als huidtherapeuten merken dat gezondheid en het gezond willen leven steeds meer iets is waar mensen zich bewust(er) mee bezig houden. Echter ontbreekt vaak een stukje kennis over wat gezondheid nu precies is. Herken je dit? Wij kunnen je helpen.

Neem contact op

De behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de orthomoleculair therapeut. Tijdens deze intake willen we een goed beeld krijgen van jouw dagelijks voedingspatroon en leefstijl. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Wil je bijvoorbeeld weten wat je moet doen om jezelf weer gezonder, fitter en mooier te voelen? Wil je je huidproblemen weer onder controle krijgen? Of wil je juist die vervelende buikklachten verminderen? Onze orthomoleculair therapeut legt je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel. 

De behandeling

We kunnen met een energetisch morfologische bloedtest (EMB) een kijkje nemen in het bloed, wat uiteindelijk een beter beeld van het totale plaatje geeft. De EMB test is een testmethode waarbij er door middel van een vingerprik capillair bloed wordt afgenomen. Het bloed wordt vervolgens onderzocht in een laboratorium en de uitslag nemen wij dan vervolgens samen met jou door. Je krijgt met deze test namelijk een inzicht de in reguliere bloedwaarde zoals de bloedplaatjes, hemoglobine, rode bloedcellen en witte bloedcellen, maar daarnaast kunnen we ook inzicht krijgen in tekorten en verstoringen op energetisch niveau. Op die manier kunnen onze orthomoleculair specialisten en huidtherapeuten jou ondersteunen om jou van je huidproblemen af te helpen.

Nadat we de resultaten van de EMB test terug hebben gekregen kunnen we samen met jou gaan kijken hoe we dit kunnen toepassen in jouw leven. Dit houdt in dat we samen gaan kijken welke voedingsmiddelen jij beter kan laten staan en welke juist heel goed zijn en echt niet mogen ontbreken in jouw dagelijks voedingspatroon. We kunnen jou leren hoe jij om moet gaan met eventuele intoleranties en in hoeverre jij jouw leefstijl hier op zou moeten aanpassen. Op deze manier hopen we samen jouw huid en jouw gezondheid te verbeteren en behouden.

Supplementen en nazorg

Op het moment dat wij een goed beeld hebben gekregen van de huidige status van jouw gezondheid kunnen wij een passend advies geven om deze te verbeteren en zo optimaal mogelijk te krijgen. Uiteraard moet je hier zelf ook iets voor willen doen, gezonde en gevarieerde voeding staat namelijk op nummer één. Maar mocht je de benodigde vitamines en mineralen nu niet voldoende uit je voeding kunnen halen, kan dit ondersteund worden door voedingssupplementen. 

Disclaimer

*De adviezen die wij geven hebben een energetische en/of holistische insteek. De waarden in deze test kunnen niet 1-op-1 vergeleken worden met een reguliere bloedtest. Bijvoorbeeld: Voor vitamine B12 kan er regulier een normale waarde zijn, terwijl deze EMBTest® een deficiëntie aangeeft. EMBTest® doet metingen, vaststellingen, onderzoeken en behandeladvies uitsluitend met instemming van de cliënt. Metingen, bevindingen, onderzoek en adviezen n.a.v. van deze EMBTest® vallen onder ‘natuurgerichte geneeswijzen’.

**Orthomoleculaire huidtherapeuten zijn geen diëtistes. Om deze reden kunnen wij jou geen begeleiding bieden in het gericht afvallen of aankomen.

***De orthomoleculaire voedings- en leefstijlconsulten worden ingepland bij onze huidtherapeut die daarnaast orthomoleculair specialist is.

Wat kost een orthomoleculaire therapie behandeling?

Intake
Orthomoleculair voeding-/ leefstijlconsult
60 minuten

€ 70,-

Intake
EMB bloedtest, nabesprekingsconsult en adviezen
60 minuten

€ 250,-

Bekijk gehele prijslijst

“Fijn geholpen en goede uitleg gekregen hoe ik mijn acne in de toekomst kan verminderen. Zeker een aanrader.”

Levi

Veelgestelde vragen over orthomoleculaire therapie

Wat is orthomoleculaire therapie?

De exacte vertaling van het woord orthomoleculair wordt opgesplitst in Orthos wat komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en moleculair wat staat voor: met betrekking tot moleculen. Hierin wordt vaak de vertaalslag gemaakt naar gezonde voedingsmiddelen die op moleculair gebied de bouwstenen voor het lichaam zijn. Op het moment dat jij niet de juiste voedingstoffen binnen krijgt, waar moet het lichaam deze bouwstenen dan vandaan halen? Op het moment dat er in het lichaam een tekort is aan bouwstenen dan is dit vaak als eerste te merken aan de huid maar ook het haar en de nagels. Dit komt omdat je lichaam zelf gelukkig zo slim is om eerst alle essentiële organen te voorzien aan voldoende bouwstenen en als deze voorzien zijn dan pas de minder essentiële organen te voeden, in dit geval dus de huid. 

In de praktijk weten wij dat het soms lastig is om alle gewenste vitaminen, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam in de juiste verhoudingen binnen te krijgen via voeding. Daarom kunnen wij naast een advies voor een gezond eetpatroon ook voedingssupplementen aanraden die een essentiële aanvulling zijn.

Wanneer kies je voor orthomoleculaire therapie?

Om nu samen met jou te werken naar een optimale huid is een orthomoleculair consult een uitstekende investering, maar wel willen wij duidelijk maken dat je hiermee een commitment aangaat. Je moet er zelf klaar voor zijn om eens goed te kijken naar jouw huidige leefstijl en zondig deze wat aan te vullen of aan te passen op basis van de gegeven adviezen. Op het moment dat jij dit helemaal ziet zitten kan je bij ons een afspraak inplannen voor een consult.

Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Orthomoleculaire therapie is onderdeel van de natuurgeneeskunde. De adviezen die wij geven hebben een energetische en/of holistische insteek. Orthomoleculaire huidtherapeuten zijn geen diëtistes. Om deze reden kunnen wij jou geen begeleiding bieden in het gericht afvallen of aankomen. Als orthomoleculaire therapeut streven we ernaar de gezondheid van mensen te verbeteren met behulp van natuurlijke middelen.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen