Skip to main content

Peelings

Heb je een grauwe huid? Of is je huid vlekkerig, vet of onrustig? Met een peeling krijgt je huid een opfrisser en verbeterde teint en huidstructuur van het hele gezicht.

Waarom Pure Clinics

Specialist in huidproblemen en definitieve ontharing
De beste behandelmethoden en technieken
Onze huidtherapeuten zijn experts in hun vakgebied

Wanneer een peeling?

Een peeling kan de conditie van de huid verbeteren. Een peeling is ook geschikt voor vroegtijdige huidveroudering of lichte vormen van acne. We kunnen op een veilige manier de laag met beschadigde huidcellen verwijderen zodat de gezonde huidlaag weer tevoorschijn komt en zichtbaar wordt.

Neem contact op

Resultaten van peelings

Voor
Na
Voor
Na

Een hele fijne kliniek! Ik had last van een onzuivere huid en heb hier behandelingen en productadvies voor gekregen. Bij het advies werd er duidelijk uitgelegd wat belangrijk is voor mijn huid. Door de behandelingen en het advies merk ik al een enorme verbetering van mijn huid. Daarnaast is het ook een erg mooie kliniek!

Lotte

De behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel.

De behandeling

De keuze van een peeling hangt samen met het huidtype en het doel. Onze huidtherapeuten adviseren jou graag. Er zijn verschillende soorten behandelingen:

  • Easy Droxy peeling

De Easy Droxy peeling bestaat uit 5 verschillende zuren: 

  • Glycolzuur 35%
  • Melkzuur 20%
  • Citroenzuur 10%
  • Kojinezuur 5%
  • Salicylzuur 5%

Deze fruitzuurpeeling werkt als ‘cel by cel’ peeling (dus geen grote vervelling), waardoor er nauwelijks downtime merkbaar is. Easy Droxy Peel kan als eenmalige “partypeel” worden ingezet, maar leent zich ook heel goed als behandeling voor huidverbetering.

  • TCA peeling

Een TCA peeling verbetert de algehele huidstructuur, vermindert pigment en fijne lijntjes. Het is daardoor voor meerdere huidtypen geschikt. De TCA peeling pelt als het ware een laagje huid af. Hoe dieper de peeling werkt, hoe meer huidlaagjes vernieuwd zullen worden. De indicatie zal bepalen hoeveel lagen van de peeling wordt aangebracht en dus ook hoe diep deze in de huid zal werken.

De huid wordt alvorens de peeling gereinigd met een cleanser. Daarna wordt de peeling aangebracht. Dit kan lichtelijk branden of prikken.

Nazorg

Na de behandeling is het mogelijk dat de huid wat roodheid vertoont en kan het warm aanvoelen. Dit trekt gewoonlijk dezelfde dag nog weg. Ter afsluiting wordt een zonnebrandcrème aangebracht. Het is ten allen tijde belangrijk om je huid goed te beschermen tegen de zon, ook in de winter. Draag daarom dus dagelijks een goede zonnebrand met minimaal factor 30, en herhaal dit het liefst elke 2 uur.

Voor de TCA peeling geldt dat je 3 tot 6 dagen na behandeling kunt gaan gaan vervellen. De hoeveelheid vervelling hangt af van het aantal aangebrachte laagjes peeling. Uiteraard is het na de behandeling van belang dat je de huid goed beschermt tegen zonlicht. De kans op recidiverende pigmentvlekken wordt hiermee verkleind.

Risico’s

Iedere cosmetische ingreep kent risico’s zoals een allergische reactie of een infectie. Gelukkig zijn de risico’s zeer minimaal bij deze behandeling. De nazorg adviezen die de huidtherapeut je na de behandeling geeft, zijn echter wel zeer belangrijk om op te volgen.

Wat kost een peeling?

Intake peeling
30 minuten

€ 0,-

Peeling

v.a. € 45,-

Dieptereiniging
met peeling
30 minuten

€ 75,-

Dieptereiniging
met peeling
45 minuten

€ 85,-

TCA peeling
1 behandeling

v.a. € 150,-

TCA peeling
3 behandelingen
+ 2 producten

€ 450,-

Bekijk gehele prijslijst

“Ik had pigmentvlekjes in mijn gezicht. Dit heb ik laten behandelen met een TCA peeling. Na 6 behandelingen was ik er helemaal vanaf en ze zijn nog steeds niet terug gekomen!”

Anita

Veelgestelde vragen over peelings

Is een peeling goed voor je gezicht?

Een chemische peeling is veilig en kunnen zeer gunstig zijn voor alle huidcondities van acne, pigment, rimpels tot een gevoelige huid. Ze verwijderen dode huidcellen van de buitenste huidlaag en verminderen zo zichtbare tekenen van huidveroudering, acne en pigment. Hierdoor komen de onderliggende, nieuwe huidcellen sneller naar de oppervlakte zodat je weer een heldere en gladdere huid krijgt.

Hoe vaak is een peeling behandeling nodig?

Dit is afhankelijk van jouw huidprobleem. Vaak adviseren we een kuur met meerdere peelings die elke 8 tot 10 dagen plaatsvinden.

Doet een peeling pijn?

Een peeling doet geen pijn. Wel kun je een brandend en prikkelend gevoel ervaren. Hoe lager de pH en hoger de concentratie van de peeling, des te meer je dit zult voelen. Sommige peelings worden geneutraliseerd nadat de gewenste huidreactie is behaald, waardoor de tinteling verdwijnt. Na de behandeling voelt jouw huid nog een tijdje wat strakker aan.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen