Skip to main content

SkinPen

Kan jouw huid wel een boost gebruiken? Maak eens kennis met de SkinPen, de nieuwste innovatie op het gebied van medische microneedling therapie.

Waarom Pure Clinics

Specialist in huidproblemen en definitieve ontharing
De beste behandelmethoden en technieken
Onze huidtherapeuten zijn experts in hun vakgebied

Wanneer microneedling met de SkinPen?

Acnelittekens, verslapte huid, vette huid en pigmentatie, een rokershuid en een verouderde huid kunnen heel goed worden behandeld met de SkinPen. De SkinPen maakt gebruik van minuscule naaldjes die vibrerend kleine kanaaltjes in de huid maken. Door de prikkeling wordt het natuurlijke herstelproces van de huid diep in de huid geactiveerd. Door deze vorm van microneedling therapie geeft jouw huid zichzelf een boost.

Neem contact op

De behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel.

De behandeling

Voordat we starten met de microneedling therapie, zal de huid eerst grondig gereinigd worden. De naaldjes in de SkinPen kunnen op verschillende dieptes worden ingesteld. Op basis van uw huidprobleem en zone wordt de diepte bepaald. Er wordt gewerkt met een tussenvloeistof met actieve ingrediënten. Vervolgens zal de huidtherapeut verschillende banen maken op het te behandelen gebied. De behandeling zorgt ervoor dat er kleine puntbloedinkjes worden gemaakt, dit is het gewenste effect.

Nazorg

  • Na de behandeling vertoont de huid een egale roodheid en kan de huid wat gevoelig aanvoelen. Deze roodheid kan tot een dag aanhouden.
  • Houd er rekening mee dat de eerste 24 uur na de behandeling de huid niet beschermd is tegen de zon.
  • Houd de huid tot 24 uur na de behandeling droog en gebruik geen andere verzorgingsproducten dan de meegeleverde Lift HG.
  • Tot 72 uur na de behandeling dient de zon, sauna, heet douchen, sporten of zwemmen vermeden te worden.
  • Gebruik een fysische factor zonnebrandcréme van minimaal SPF 30.
  • In de week na de behandeling kan er wat huid afschilferen door een versnelde celdeling.

Resultaat

Om het maximale resultaat te bereiken wordt aangeraden om elke 4 tot 6 weken een behandeling te ondergaan, met een minimum van 6 behandelingen. De huid heeft tijd nodig om collageen en elastine aan te maken. Na een paar maanden is het eindresultaat behaald.

Wat kost een SkinPen behandeling?

Intake SkinPen / microneedling
30 minuten

€0,-

Microneedling / SkinPen
losse behandeling

€ 195,-

Microneedling / SkinPen
kuur van 3 behandelingen

€ 525,-

Microneedling / SkinPen
kuur van 6 behandelingen

€ 900,-

Bekijk gehele prijslijst

Veelgestelde vragen over microneedling met SkinPen

Wat is microneedling?

Microneedling gebeurt met behulp van een SkinPen. De SkinPen bevat kleine naaldjes aan de punt van de pen. Deze kleine naaldjes maken verticale kanaaltjes in de huid. Hierdoor kunnen huidoneffenheden effectief aangepakt worden. Door het inwerken van de naaldjes in de huid, komen er groeifactoren vrij die zorgen voor een toename van bindweefselcellen, waardoor de aanmaak van collageen wordt gestimuleerd. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid. Door stimulatie van collageen zal de elasticiteit en stevigheid van de huid verbeteren. Ten gevolge hiervan wordt de algehele huidstructuur zichtbaar verbeterd.

Is een behandeling met de SkinPen pijnlijk?

Meestal is de huid na de behandeling enigszins gevoelig, rood en mogelijk licht gezwollen. Ook kan de huid strak aanvoelen. Dit verdwijnt gewoonlijk in 24-72 uur en is afhankelijk van de dieptewerking van de behandeling.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen