Tatoeage verwijderen

Heeft u spijt van uw tatoeage of permanente make-up? Laat het ons op een veilige manier verwijderen binnen enkele sessies.

Waarom Pure Clinics

Specialist in huidproblemen en definitieve ontharing
De beste behandelmethoden en technieken
Onze huidtherapeuten zijn experts in hun vakgebied

Hoe werkt tatoeage verwijderen?

Ongewenste donkere en meerkleurige tattoos kunnen veilig en effectief worden verwijderd. Met een combinatie van laser golflengten die inwerken op verschillende inktkleuren breken de inktdeeltjes in de tattoo af. Het lichaam ruimt deze uiteengevallen inktdeeltjes vervolgens zelf op. Om deze inktdeeltjes effectief af te kunnen breken is er een krachtige laserstraal nodig die kan inspelen op verschillende kleuren inkt. Met onze laser kunnen donkere inkt kleuren zoals zwart, blauw, groen, rood, oranje en geel worden behandeld. De behandeling breekt inktdeeltjes op mechanische wijze af zonder thermische schade aan te richten, zodat de tattoo verbleekt met minimaal risico op littekens of pigmentatie verstoringen.

Neem contact op

Resultaten van tatoeage verwijderen

Voor
Na

Behandeltraject bij tatoeage verwijderen

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel.

De behandeling

Voorafgaand aan de behandeling wordt de huid ontsmet. Waar je op voorhand rekening mee dient te houden:

  •       30 dagen voor de behandeling niet zonnebaden (UV-straling) of zelf bruinende crèmes gebruiken;
  •       24-48 uur voor behandeling het te behandelen gebied ontharen (NIET epileren!);
  •       Op dag van behandeling het behandelde gebied vrij houden van: topische medicatie, make-up, parfum, deodorant, sun-block, (zelf bruinende) crème, essentiële oliën of andere huidlotions;
  •       Indien u op de dag van behandeling grieperig bent of een koortslip heeft, wordt het afgeraden de behandeling te ondergaan;
  •       Metalen in of net onder de huid in het te behandelen gebied, zoals brackets of piercing dienen voorafgaand aan de behandeling afgedekt, of er (tijdelijk) uitgehaald te worden.

Nazorg

Het behandelde gebied wordt eerst wit van kleur, dit geeft een teken dat de laserpulsen het pigment hebben geabsorbeerd. Het behandelde gebied wordt voorzien van antibacteriële zalf en afgedekt met een steriel gaasje. Je dient zelf tweemaal per dag het verband te vervangen en het gebied voorzichtig schoon te maken met wat water en zeep en voorzichtig droog te deppen. Dit doet u totdat er korstvorming optreedt. Houdt de huid soepel en gehydrateerd met antibacteriële zalf totdat de huid is genezen. Vermijd blootstelling van de huid aan UV (blootstelling aan de zon of het gebruik van zonnebank of zelfbruinende crèmes totdat de wond volledig is genezen. Na 6 tot 8 weken kan de volgende behandeling plaatsvinden. Hydrateer het lichaam door het drinken van veel water, dit bevordert tevens de afvoer van afvalstoffen.

Afhankelijk van de pigmentatie, plaatsing van uw tattoo en de diepte van de inkt in de huid mag u verwachten dat de tattoo minder sterk zal worden van kleur en zal vervagen. Direct na de behandeling kan uw tattoo wit verkleurd en gezwollen zijn en er kunnen kleine puntbloedinkjes te zien zijn op de huid. Deze symptomen trekken na verloop van tijd weg, waarna te beoordelen is hoeveel behandelingen er nodig zijn om het resterende pigment te verwijderen. Het aantal behandelingen is in dit geval afhankelijk van diverse factoren. Wanneer een tattoo groot is in omvang, zullen er meer behandelingen nodig zijn dan bij een kleine tattoo. Tevens is de manier waarop de tattoo tot stand is gekomen van belang (door een trauma, professioneel gezet, amateuristisch gezet) in het bepalen van de aantal benodigde sessies voor het gewenste resultaat.

Risico’s

Iedere cosmetische ingreep kent risico’s zoals een allergische reactie of een infectie. Om infecties te voorkomen, is het van belang om thuis zorgvuldig met het behandelde gebied om te gaan. Het behandelde gebied dien je goed te verzorgen en schoon te houden totdat het volledig is genezen.

Daarnaast is het belangrijk om voor en na de behandeling de zon te vermijden om de kans op hypo-/hyperpigmentatie te voorkomen. 

Wat kost tatoeage verwijderen?

Intake
Tatoeage verwijderen
30 minuten

€ 0,-

Tatoeage verwijderen
0-5 cm²

€ 75,-

Tatoeage verwijderen
5-10 cm²

€ 90,-

Tatoeage verwijderen
10-15 cm²

€ 120,-

Tatoeage verwijderen
15-20 cm²

€ 150,-

Tatoeage verwijderen
tot 25 cm²

€ 200,-

Bekijk gehele prijslijst

“Ik heb een tijdje geleden een tatoeage laten zetten waar ik niet meer blij mee ben. Ik heb deze nu een 4 keer laten behandelen bij Pure Clinics met de tatoeage laser en hij is bijna helemaal weg!”

Dilek

Veelgestelde vragen over tatoeage verwijderen

Hoe verwijder je tatoeages?

Meestal heeft een tattoo verwijderen door middel van een laserbehandeling de voorkeur. Vergeleken met een operatie duurt het langer totdat de tatoeage helemaal weg is, maar een laserbehandeling laat meestal geen litteken achter. Met onze laser kunnen donkere inkt kleuren zoals zwart, blauw, groen, rood, oranje en geel worden behandeld. De behandeling breekt inktdeeltjes op mechanische wijze af zonder thermische schade aan te richten, zodat de tattoo verbleekt met minimaal risico op littekens of pigmentatie verstoringen.

Hoe lang duurt tatoeage verwijderen?

Er zijn over het algemeen tussen de 6 en 12 behandelingen nodig om een tattoo te verwijderen. De behandelingen vinden met tussenpozen van 5 tot 8 weken plaats.

Vraag 3

Vestibulum id ligula porta felis euismod semper. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Curabitur blandit tempus porttitor. Fusce dapibus, tellus ac cursus commodo, tortor mauris condimentum nibh, ut fermentum massa justo sit amet risus.

Maecenas faucibus mollis interdum. Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Nulla vitae elit libero, a pharetra augue. Integer posuere erat a ante venenatis dapibus posuere velit aliquet. Nullam quis risus eget urna mollis ornare vel eu leo. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod.

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen