Skip to main content

Tixel

Een mooie nieuwe huid van binnenuit. Laat je huid stralen met de meest intensieve therapie tegen huidveroudering.

Waarom Pure Clinics

Specialist in huidproblemen en definitieve ontharing
De beste behandelmethoden en technieken
Onze huidtherapeuten zijn experts in hun vakgebied

Wanneer een tixel behandeling?

Wil je rimpels of fijne lijntjes verminderen? Heb je last van een zonbeschadigde huid, acne of huidverkleuring? Een tixel behandeling werkt zo goed als pijnloos en stimuleert de huid om zelf aan het werk te gaan. Het is niet voor niets de beste therapie tegen huidveroudering.

Neem contact op

De behandeling

Intake met huidtherapeut

Tijdens de intake word je ontvangen door de huidtherapeut. Je krijgt informatie over de behandeling, de voor- en de nazorg. Samen bespreken jullie jouw wensen en verwachtingen. Onze huidtherapeuten leggen je precies uit welke behandeling voor jou het meest geschikt is en geven je een eerlijk advies over het te verwachten resultaat, de risico’s en jouw herstel.

De behandeling

Tijdens de behandeling zal de behandelkop van de Tixel steeds kortdurend contact maken met uw huid. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar is goed te verdragen. De behandeling zal gemiddeld zo’n 15 tot 30 minuten in beslag nemen.

Nazorg

Na de behandeling zal de huid voor 3-4 uur roodheid en lichte zwelling vertonen. 2-3 uur na de behandeling kunt u een branderig gevoel ervaren, maar dit trekt weer snel weg. Een dag na de behandeling kunnen er korstjes ontstaan op de huid. Het is belangrijk om niet aan uw huid te zitten en een eventueel trekkerig of schilferig gevoel van de huid te verlichten met een hydraterende crème. Daarnaast dient u uw huid goed te beschermen tegen de zon met een factor 30 of hoger om pigmentverschuivingen te voorkomen. Wij geven u een individueel productadvies afgestemd op uw huidtype.

Resultaat

Binnen een aantal maanden mag u een zeer zichtbaar resultaat verwachten, maar zelfs de eerste zes weken na de behandeling kunt u al een verschil gaan merken. Denk aan een zichtbare vermindering van rimpels, acne littekens of overhangende oogleden. Het resultaat is te vergelijken met die van een CO2 laser, maar u geniet van een minder lange down-time en minder bijwerkingen dankzij de Tixel. De Tixel verwondt de bovenste huidlaag namelijk aanzienlijk minder dan andere vergelijkbare apparatuur.

Wat kost een Tixel behandeling?

Intake
Tixel behandeling 30 minuten

€0,-

Gelaat
Pakket van 4 behandelingen incl. 2 producten

€ 750,-

Gelaat
Vervolgbehandeling

€ 250,-

Bekijk gehele prijslijst

“Mijn huid is veel mooier en zachter na de Tixel-behandeling”

Veelgestelde vragen over Tixel behandeling

Wat is een Tixel behandeling?

Een behandeling met de Tixel is de meest intensieve therapie tegen huidveroudering. Het apparaat werkt op warmte. De huid wordt gestimuleerd zelf aan het werk te gaan waardoor deze sterker en gezonder zal worden. De werking van de Tixel is vrijwel gelijk aan de welbekende CO2 laser, maar er is een veel kortere down-time na de behandeling. U kunt dus sneller doorgaan met uw dagelijkse bezigheden.  

De Tixel heeft een kleine behandelkop (1cm2) met daarop kleine titanium piramidevormige pinnen. Deze behandelkop wordt kort tegen de huid aangebracht, waardoor er micro gaatjes in de huid ontstaan. Via deze microgaatjes wordt er warmte diep de huid ingebracht. De afgifte van warmte in de lederhuid zorgt voor remodellering van het collageen, waardoor er een versteviging van de huid ontstaat. De Tixel is gebaseerd op de Thermo-Mechanische-Ablatie (TMA) technologie en heeft een vergelijkbare impact als CO2 of erbiumlasers op de huid.

Is een Tixel behandeling pijnlijk?

De Tixel wordt als minder pijnlijk ervaren dan een CO2 laser of andere ablatieve lasers. Daarnaast is de behandeling veiliger en zijn er geen verdovende middelen nodig, omdat de genezing snel verloopt. Ook zal er na de behandeling een lagere kans op bijwerkingen zijn. U hoeft maar 4 à 5 dagen rekening te houden met het herstel van uw huid. Een ander bijkomend voordeel van de Tixel is dat ook de oogzone met succes behandeld kan worden, omdat er met warmte wordt gewerkt in plaats van laserstraling.

Is een Tixel behandeling geschikt voor alle huidtypes?

De Tixel behandeling is geschikt voor alle huidtypes. De Tixel behandeling wordt sterk aangeraden ter verbetering van onderstaande indicaties:

 • Acne littekens
 • Ooglidcorrectie
 • Fijne lijntjes
 • Rimpels
 • Verslapte huid
 • Rokershuid
 • Zonbeschadigde huid
 • Huidverjonging
 • Huidverbetering
 • Huidverstrakking van handen, armen, benen en/of billen
 • Striae en striemen

Wil je meer informatie?

Maak dan een afspraak voor een intake of neem contact met ons op.

Gratis intake plannen