Skip to main content

Huidschade

De risico’s van laser ontharen worden nog wel eens onderschat – als het niet op de juiste manier wordt uitgevoerd heb je de kans op onherstelbare huidschade, denk aan verbranding & pigmentatie. Ondanks dat thuis lasers onschuldig lijken en dat leveranciers aangeven dat het gebruik hiervan uitermate veilig is, is dit in de praktijk niet altijd het geval. In een goede kliniek wordt de behandeling uitgevoerd met de allerbeste apparatuur door een gediplomeerd huidtherapeut die verstand heeft van zowel de laserapparatuur als jouw huid. Deze kennis is essentieel om het risico op schade aan de huid te voorkomen.

Mogelijk averechts effect

Natuurlijk wil iedereen die start met laser ontharen één ding, zo min mogelijk haartjes aan het eind van het traject. Nu is het zo dat zowel tijdens een traject in een kliniek als met het thuis ontharen het onmogelijk is om 100% haarvrij te zijn. Echter zit er wel een groot verschil tussen het resultaat in de kliniek, waar wij zeker 80% haarvermindering kunnen bereiken en het gebruik van een thuislaser waarbij de resultaten teleurstellend zijn. Uit onderzoek van de consumentenbond is zelfs gebleken dat de warmteafgifte van de thuislaser (flitsjes) zodanig laag is dat het nauwelijks tot geen resultaat geeft. Daarnaast kan er juist door het afgeven van te weinig warmte meer haargroei getriggerd worden. Thuis laseren heeft dan juist een averechts effect.

Goedkoop = duurkoop

Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, is dat het meestal ook! Gebruik je gezonde verstand en laat je altijd informeren door een professional.

Al met al is thuis laser ontharen geen goed idee. Wil jij hier nou graag wat meer over weten dan nodigen wij jou uit voor een vrijblijvend intake gesprek zodat jij al jouw vragen kan stellen aan één van onze huidtherapeuten.

Afspraak maken