Skip to main content

We krijgen vaak vragen over de vergoeding van acnetherapie door zorgverzekeraars, daarom vonden we het tijd om er een post aan te wijden! Het lastige bij deze vraag is dat het verschilt per persoon, omdat de regelingen per verzekeringsmaatschappij verschillen.

Wordt acnetherapie vergoed in 2024?

De basisverzekering vergoedt de kosten voor acnetherapie in ieder geval niet, dus mocht je een vergoeding willen dan is het essentieel om te kijken naar een aanvullende verzekering. De vergoedingen bij een aanvullende verzekering variëren van €50 tot €500 per jaar, dus het kan zeker interessant zijn om van verzekeringsmaatschappij te wisselen.

Vaak heb je een voorschrift of verwijsbrief van een (huis)arts nodig voor een behandeling, controleer dit altijd goed bij de verzekeraar. Ook zullen er in 2024 wijzigingen zijn die de aanvraag stricter maken, bij sommige maatschappijen zal acnetherapie alleen nog vergoed worden als deze wordt uitgevoerd door een huidtherapeut (en dus niet bij een schoonheidsspecialist).

Wij hebben officiele huidtherapeuten, dus voor een behandeling met vergoeding kun je altijd bij ons terecht. Mocht je nog vragen hebben, stuur ons dan gerust een berichtje!